מי אנחנו?
עמי"ת בקהילה באקדמיה

ד"ר הדס שהרבני סיידון,
מייסדת ומנהלת שותפה

פרופ' נורית ירמיה,
מייסדת ומנהלת שותפה
האוניברסיטה העברית בירושלים

פרופ' אוריה תשבי
ראשת התכנ ית
פרופ' אוריה תשבי היא פסיכולוגית קלינית מומחית ומדריכה, חברת סגל במחלקה לפסיכולוגיה ובבית הספר לעבודה סוציאלית ולרווחה חברתית באוניברסיטה העברית. בעבר ניהלה את שירותי הייעוץ לסטודנטים באוניברסיטה העברית. מחקריה מתמקדים בגורמי שינוי בטיפול דינמי ארוך וקצר, תוך התמקדות בקשר הטיפולי. במקביל, פרופ' תשבי שותפה למחקר על דפוסים דיאדיים בהדרכה במסגרת ההכשרה המעשית בעבודה סוציאלית. פרופ' תשבי מכשירה צוותים בשדה בטיפול דינמי קצר מועד, ומנחה בשנים האחרונות קורס בנושא הדרכה מעמדה אינטגרטיבית, יחד עם ד"ר אסתר במברגר, במסגרת מכון "מפרשים". פרופ' תשבי היא בין המייסדות של קבוצת המחקר הישראלית לפסיכותרפיה, אותה הובילה במשך ארבע שנים. כיום מכהנת כנשיאת הסניף האירופאי של האיגוד הבינלאומי למחקר בפסיכותרפיה.

לי מור צבר
מרצה קורס יישומי
לי מור צבר היא עובדת סוציאלית, בעלת מומחיות בתחום הבריאות. כיום משמשת כממונת קמפוס הר הצופים ביחידה לשוויון הזדמנויות של האוניברסיטה העברית.
טרם תפקידה הנוכחי, עבדה שנים רבות בבית החולים הדסה הר הצופים כמאבחנת מש"ה ואוטיזם, וכעו"ס ביחידות טיפול נמרץ. במסגרת עבודתה טיפלה בצוותים, בחולים ובמשפחות המתמודדים עם מגוון רחב של קשיים חברתיים, רגשיים ונפשיים. עבודת הדוקטורט שלה עסקה ברצון של חולים לקבל מידע בתהליך "הסכמה מדעת", לאור חוק זכויות החולה.
לי מור נהנית במיוחד מהזכות ללמד סטודנטים.ות את השימוש במיומנויות תקשורת – באופן שיאפשר להם.ן ליצור קשר משמעותי ומיטיב עם א.נשים הזקוקים לתמיכה.

ד"ר איילה וול
מרצה קורס עיוני
איילה וול - מנכ״לית עמותת שפר, עובדת סוציאלית קהילתית ויועצת ארגונית, דוקטורנטית באוניברסיטת חיפה בנושא תיאוריית ההתקשרות למקום ולקהילה. מרצה באוניברסיטה העברית ובמכללה למנהל בתחומי מנהיגות וקהילה.
״לעולם אל תטילו ספק בכך שקבוצה קטנה של אזרחים מודאגים ואכפתיים יכולה לשנות את העולם; זה הדבר היחיד שאי פעם הביא לשינוי״. (מרגרט מיד)

מעיין לוי
רכזת
פסיכולוגית, ודוקטורנטית בהנחיית פרופ' אוריה תשבי. חוקרת קרעים ותיקונים בברית הטיפולית, רגשות המטפל ומכווננות המטפל למטופל.
בתפקידה בתכנית, היא אחראית על שיבוץ הסטודנטים.ות למקומות ההשמה בירושלים, על מתן מענה שוטף לסטודנטים.ות ולרכזי.ות השטח, וכן על חיבור רציף בין הפעילות המקומית לבין התכנית הארצית של עמי"ת בקהילה.
בזמנה הפנוי היא עוסקת ביוגה, מיינדפולנס ויוגה תרפיה – ואוהבת לבלות עם בתה, עלמה
המכללה האקדמית ספיר
.jpg)
ד"ר לאה שלף
ראשת התכנית
ד"ר לאה שלף היא עובדת סוציאלית קלינית, מומחית בתחום בריאות הנפש (מ"ר 41). בתפקידה הנוכחי היא דיקנית בית הספר לעבודה סוציאלית במכללה האקדמית ספיר, ויועצת מחקר ומטפלת ביחידה לתגובות קרב בצה"ל. ד"ר שלף השתחררה מצה"ל בשנת 2018 לאחר 20 שנות שירות כקצינת פסיכולוגיה. בתפקידה האחרון שימשה כראש ענף פסיכולוגיה בחיל האוויר. תחומי העניין המחקריים של ד"ר שלף כוללים התנהגות אובדנית, הפרעה פוסט-טראומטית והקשר ביניהם, בעיקר בקרב חיילים, אנשי מילואים ולוחמים לשעבר.

מר נתי ביטון
מרצה קורס עיוני ויישומי
עובד סוציאלי, מרצה וחוקר בביה"ס לעבודה סוציאלית במכללת ספיר ובאונ' בן גוריון, מטפל פרטני וקבוצתי בתחום בריאות הנפש ובתחום הלהט"ב.

אור ברנר
רכזת
עובדת סוציאלית, בעלת ניסיון בעבודה עם בני נוער וצעירים. בשנים האחרונות עוסקת בליווי והנחייה של אוכלוסיות צעירות, וכיום מרכזת את פרויקט עמי"ת בקהילה במכללת ספיר.
אוהבת לעסוק בספורט ולבלות זמן עם הכלבה שלה.
המכללה האקדמית תל חי

פרופ' מירב חן
ראשת התכנית
פרופ' מירב חן היא פסיכולוגית קלינית, פרופסור חבר ודיקנית הפקולטה למדעי החברה והרוח ב"תל חי אוניברסיטה בהקמה", שם היא חברה בסגל האקדמי מזה 25 שנים. במהלך השנים שימשה כראשת החוג לחינוך, ראשת החוג לפסיכולוגיה וראש תוכנית המוסמך בפסיכולוגיה חינוכית. חן משלבת פרקטיקה, מחקר והוראה, ונחשבת לחוקרת מובילה בתחומי ה פסיכופתולוגיה של ילדים ודחיינות בחיי היומיום. פרופ' חן חוקרת גם את תחום בתי הספר בבתי חולים ואת הבריאות הרגשית־חברתית בהקשרים אקדמיים וחברתיים. מחקריה פורסמו בכתבי עת מובילים בארץ ובעולם, היא מציגה תדיר בכנסים בינלאומיים, ומקדישה את עצמה לפיתוח הידע והפרקטיקה בפסיכולוגיה הקלינית והחינוכית.

אלה ביגר דרור
רכזת

שיראל בקבני-אלקיים
מרצה קורס עיוני ויישומי
ד"ר לפסיכולוגיה מחקרית, המתמחה בחקר דיכאון ומנגנונים מוטיבציוניים. בוגרת מסלול ישיר לדוקטורט באוניברסיטת חיפה, וזוכת מלגת עמיתי עזריאלי לשנת 2020 – מלגה יוקרתית המוענקת על בסיס מצוינות אקדמית והישגים אישיים יוצאי דופן. שיראל מרצה בחוגים לפסיכולוגיה ולשירותי אנוש בתל־חי אוניברסיטה בהקמה, ומתנדבת כחוקרת ב"קרן בריאה" – ארגון הפועל לקידום זכויות ורווחת נשים במערכת הבריאות בישראל. לצד עבודתה האקדמית, היא מנהלת קליניקה פרטית לייעוץ זוגי. מעורבת ביוזמות חברתיות מגוונות, שיראל עוסקת בפיתוח תכניות לקידום אוכלוסיות מגוונות והגברת חוסן קהילתי. היא משחקת וכותבת בתיאטרון נשים, ומשמשת כיו"ר צוות ההיגוי צח"ר–פאלם ביץ' במסגרת "שותפות ביחד" של הסוכנות היהודית.
״אני מאמינה שחשיבה אינטרדיסציפלינרית ודיאלוג מתמיד בין תיאוריה למעשה הם שמובילים לחיבורים וליצירת ידע בעל משמעות״.
מכללת ספיר
ד"ר לאה שלף, מובילת התכנית עמי"ת בקהילה באקדמיה
ד"ר לאה שלף היא עובדת סוציאלית קלינית, מומחית בתחום בריאות הנפש (מ"ר 41). בתפקידה הנוכחי היא דיקנית בית הספר לעבודה סוציאלית במכללה האקדמית ספיר, ויועצת מחקר ומטפלת ביחידה לתגובות קרב בצה"ל.
שלף השתחררה מצה"ל בשנת 2018 לאחר 20 שנות שירות כקצינת פסיכולוגיה. בתפקידה האחרון שימשה כראש ענף פסיכולוגיה בחיל האוויר.
תחומי העניין המחקריים של ד"ר שלף כוללים התנהגות אובדנית, הפרעה פוסט-טראומטית והקשר ביניהם, בעיקר בקרב חיילים, אנשי מילואים ולוחמים לשעבר.
.jpg)

מר נתי ביטון, מרצה קורס עיוני ויישומי
עובד סוציאלי, מרצה וחוקר בביה"ס לעבודה סוציאלית במכללת ספיר ובאונ' בן גוריון, מטפל פרטני וקבוצתי בתחום בריאות הנפש ובתחום הלהט"ב.
אור ברנר, רכזת אקדמיה
המכללה האקדמית תל חי
פרופ' מירב חן, מובילת תכנית עמי"ת בקהילה באקדמיה
פרופ' מירב חן היא פסיכולוגית קלינית, פרופסור חבר ודיקנית הפקולטה למדעי החברה והרוח ב"תל חי אוניברסיטה בהקמה", שם היא חברה בסגל האקדמי מזה 25 שנים.
במהלך השנים שימשה כראשת החוג לחינוך, ראשת החוג לפסיכולוגיה וראש תוכנית המוסמך בפסיכולוגיה חינוכית. חן משלבת פרקטיקה, מחקר והוראה, ונחשבת לחוקרת מובילה בתחומי הפסיכופתולוגיה של ילדים ודחיינות בחיי היומיום.
פרופ' חן חוקרת גם את תחום בתי הספר בבתי חולים ואת הבריאות הרגשית־חברתית בהקשרים אקדמיים וחברתיים. מחקריה פורסמו בכתבי עת מובילים בארץ ובעולם, היא מציגה תדיר בכנסים בינלאומיים, ומקדישה את עצמה לפיתוח הידע והפרקטיקה בפסיכולוגיה הקלינית והחינוכית.

אלה ביגר דרור, רכזת אקדמיה
שיראל בקבני-אלקיים, מרצה קורס עיוני ויישומי
האוניברסיטה העברית בירושלים

פרופ' אוריה תשבי, מובילת תכנית עמי"ת בקהי לה באקדמיה
פרופ' אוריה תשבי היא פסיכולוגית קלינית מומחית ומדריכה, חברת סגל במחלקה לפסיכולוגיה ובבית הספר לעבודה סוציאלית ולרווחה חברתית באוניברסיטה העברית.
בעבר ניהלה את שירותי הייעוץ לסטודנטים באוניברסיטה העברית. מחקריה מתמקדים בגורמי שינוי בטיפול דינמי ארוך וקצר, תוך התמקדות בקשר הטיפולי. במקביל, תשבי שותפה למחקר על דפוסים דיאדיים בהדרכה במסגרת ההכשרה המעשית בעבודה סוציאלית.
תשבי מכשירה צוותים בשדה בטיפול דינמי קצר מועד, ומנחה בשנים האחרונות קורס בנושא הדרכה מעמדה אינטגרטיבית, יחד עם ד"ר אסתר במברגר, במסגרת מכון "מפרשים".
אוריה תשבי היא בין המייסדות של קבוצת המחקר הישראלית לפסיכותרפיה, אותה הובילה במשך ארבע שנים. כיום מכהנת כנשיאת הסניף האירופאי של האיגוד הבינלאומי למחקר בפסיכותרפיה.
לי מור צבר, מרצה קורס יישומי
לי מור צבר היא עובדת סוציאלית, בעלת מומחיות בתחום הבריאות. כיום משמשת כממונת קמפוס הר הצופים ביחידה לשוויון הזדמנויות של האוניברסיטה העברית.
טרם תפקידה הנוכחי, עבדה שנים רבות בבית החולים הדסה הר הצופים כמאבחנת מש"ה ואוטיזם, וכעו"ס ביחידות טיפול נמרץ. במסגרת עבודתה טיפלה בצוותים, בחולים ובמשפחות המתמודדים עם מגוון רחב של קשיים חברתיים, רגשיים ונפשיים.
עבודת הדוקטורט שלה עסקה ברצון של חולים לקבל מידע בתהליך "הסכמה מדעת", לאור חוק זכויות החולה.
לי מור נהנית במיוחד מהזכות ללמד סטודנטים.ות את השימוש במיומנויות תקשורת – באופן שיאפשר להם.ן ליצור קשר משמעותי ומיטיב עם א.נשים הזקוקים לתמיכה.
