top of page
לוגו עוטף לב

מה שהתחיל כצורך – הפך לעשייה בשטח, להכשרה משמעותית ולתשתית של שינוי מתמשך

החברה הישראלית מתמודדת עם עלייה מעריכית במספר התושבים.ות הזקוקים.ות לסיוע ולעורף אנושי, וכן עם גידול בא.נשים הנמצאים.ות בסיכון לפיתוח תחלואה נפשית. זאת בעקבות חשיפה מתמשכת לטראומה, אובדן, עקירה ומצוקה כלכלית – גורמים שאנו עדים.ות להם מאז אסון 7 באוקטובר ומלחמת חרבות ברזל.

מה ניתן לעשות?

הכשרת אזרחים.ות פעילים.ות בידע פסיכו־סוציאלי ובמיומנויות סיוע יכולה לחזק את החוסן האישי של המתנדב.ת עצמו.ה, ובהמשך – את היכולת הטבעית להתייצב לצד האחר.ת ולמענו.ה. תכנית מסוג זה יוצרת גם מרחב פעולה משמעותי, הן בפעילות מובנית והן דרך נוכחות אנושית מחזקת ביומיום.

איך זה מתבצע בשטח?

תכנית עמי"ת בקהילה מאפשרת הוספת הון אנושי משמעותי למערכות החינוך, הרווחה ובריאות הנפש, באמצעות אזרחים.ות שעוברים.ות הכשרה מקצועית מובנית, והופכים.ות לשגרירי.ות ידע פסיכו־סוציאלי ומיומנויות חוסן.

א.נשים למען א.נשים – בתפקיד משמעותי בקהילה

העמי"תים מצטרפים.ות למערכי הרווחה ו/או בריאות הנפש כמלווים.ות במסגרת פרטנית או קבוצתית, המעניקים מידע, ייעוץ ותמיכה. הם מלווים.ות מקבלי.ות שירות מבוגרים.ות (מגיל 16 ומעלה) המתמודדים.ות עם אתגרי החיים, באמצעות שיח ישיר וסיוע במסגרת סל פעולות מוגדר.


הקשר האישי הקרוב והבלתי־אמצעי בין העמי"תים למקבלי.ות השירות, מאפשר זיהוי מצבים הדורשים הפנייה לגורמי מקצוע. כך העמי"תים גם משמשים.ות כשומרי.ות סף, המסייעים.ות בזיהוי מוקדם של שלבי סיכון או פיתוח תחלואה נפשית.

עמי"ת בקהילה

הכשרות

הכשרה ידע פסיכו-סוציאלית הכוללת ידע תיאורטי וכלים מעשיים ליצירת קשר מיטיב.

מעורבות אזרחית בשטח

פעילות שבועית במסגרות קהילתיות מגוונות לאורך השנה.

ריכוז מקצועי

רכז.ת האחראי.ת על ההשמה בשטח, ליווי העמי"תים בפעילות הקהילתית וקשר בין כל הגורמים.

מערכת דיווח ייחודית

פלטפורמה ייעודית לדיווח על הפעילות בשטח, המאפשרת בקרה, למידה ושיפור מתמשך.

הערכה ומדידה עצמאית 

תהליך הערכה ומדידה בהובלת ועדת היגוי ארצית.

מבנה ההכשרה והמעורבות האזרחית

העמי"תים משתתפים.ות בתכנית הכשרה של כ-50 שעות, המתמקדת בסוגיות פסיכו־סוציאליות בחברה הישראלית.


ההכשרה כוללת מרכיבים עיוניים ומעשיים, החלקים העיוניים מתמקדים ברכישת ידע על סוגיות יסודיות בחברה הישראלית והחלקים המעשיים מתמקדים בפיתוח ידע ומיומנויות ליצירת קשר מיטיב עם מקבלי.ות השירות.


במהלך השנה, המשתתפים.ות גם מתרגלים.ות מיומנויות חוסן, באמצעות כלי ההכשרה "למצוא את הכלים", אשר הותאם במיוחד לתכנית – בשיתוף עם אוניברסיטת רייכמן.

היכן פועלת תכנית עמי"ת בקהילה?

התכנית החלוצית מתקיימת בשנת הלימודים תשפ"ה, בשלושה מוסדות אקדמיים במתכונת שנתית.


כ־200 עמי"תים כבר משתתפים.ות בתכנית, פועלים.ות בכ־40 מקומות השמה ומעניקים מענה אנושי ומשמעותי לכ־1,000 מקבלי.ות שירות – במסגרות פרטניות וקבוצתיות ברחבי הארץ.


רכז.ת מוסדי.ת מלווה את העמי"תים לאורך כל הדרך – מאיתור ההשמה ועד התמיכה הצמודה בפעילות השטח.

עמי"ת בקהילה - בניית תשתית
לחיזוק החוסן הקהילתי.

bottom of page