top of page
לוגו עוטף לב
ציור של קבוצת אנשים מחזיקים לב

תיאור תפקיד PWP-ISRAEL

PWP במסגרת המודל המדורג: התאמה אישית למענה נפשי

Psychological Wellbeing Practitioners (PWP) הם.ן בוגרי.ות תואר ראשון במקצועות הרווחה והבריאות, העוברים.ות הכשרה במהלך עבודתם.ן. במסגרת אחריותם.ן נכללים ביצוע הערכה ממיינת וליווי התערבויות ממוקדות, המהוות מענה מותאם – פרטני ו/או קבוצתי – למקבלי.ות שירות המתמודדים.ות עם אתגרים נפשיים מתונים.

 

תפקידם.ן של אנשי.ות ה־PWP משתלב במודל המדורג (Stepped Care), שמטרתו לספק מענה נפשי מותאם אישית לפי רמת הצורך של כל מקבל.ת שירות. גישה זו מאפשרת להעניק מענה אפקטיבי, ממוקד ורגיש לכל בת.אדם.

ומה עוד?

נוסף על מענים ממוקדים ומותאמים לאבחנה פסיכיאטרית, PWP's פועלים.ות גם בגישה טרנס-דיאגנוסטית – כלומר, מתמקדים.ות בסיווג בעיות ומתן כלים מעשיים להתמודדות, ללא תלות באבחנה פורמלית.

PWP's מעניקים.ות סיוע מובנה בהתמודדות עם סוגיות נפשיות מרכזיות, ומסייעים.ות בשילוב בקהילה – באופן פרטני וקבוצתי – באמצעות כלים מגוונים המבוססים על גישות פסיכולוגיות עדכניות, כגון טיפול קוגניטיבי־התנהגותי (CBT), הגישה המוטיבציונית, מודל COM-B ופסיכותרפיה בין-אישית (IPT).


ההתערבויות נועדו לספק למקבלי.ות השירות כלים שיסייעו בשיפור מצבם.ן הנפשי ויגבירו את מסוגלותם.ן להתמודד עם אתגרי היומיום ביעילות.

PWP's עושים.ות שימוש נרחב במיומנויות בין־אישיות, הכוללות מיינדפולנס, חמלה עצמית וניהול רגשות – מיומנויות המסייעות בטיפוח יכולות חיוניות אלו בקרב מקבלי.ות השירות.

חדשנות אנושית: תפקיד נגיש ומשמעותי בתחום בריאות הנפש

למי נותנים.ות PWP מענה?

מה עושה PWP?

חדשנות אנושית: תפקיד נגיש ומשמעותי בתחום הבריאות הנפשית 

שילוב PWP's במערכת הבריאות הנפשית בישראל חיוני בימים אלו על מנת להנגיש שירותי בריאות נפשית לכלל האוכלוסייה. PWP's נותנים.ות מענה במסגרות הקהילה, קולטים.ות את הפונים.ות למערכת הבריאות הנפשית ומצמצמים.ות תורים בתהליך הראשוני של סיווג בעיות והערכה ממיינת. 


בהמשך הם.ן מלווים.ות התערבויות ממוקדות מובנות, ובכך מסייעים.ות למקבלי.ות השירות לנהל את אתגרי הבריאות הנפשית ו/או תהליך השיקום שלהם.ן, לשפר את איכות חייהם.ן ולהשיג תחושת שליטה מחודשת על מצבם.ן הרגשי. 
שילובם.ן בארגוני בריאות ובמסגרות שונות בתחום הבריאות הנפשית מקל על העומס במערכות הבריאות הציבוריות ומצמצם את המצב הקיים הכרוך בהמתנה ארוכה למענה נפשי.


תפקיד ה־PWPs מהווה פתרון אידיאלי עבור א.נשים המבקשים.ות להיות מעורבים.ות בעשייה בינאישית מיטיבה בתחום בריאות הנפש, ויכולים.ות להשתלב בעולם התעסוקה תוך קבלת הכשרה במסגרת העבודה. 


PWPs פועלים.ות יחד עם מומחים.ות בבריאות נפשית ותחת הדרכתם.ן. באמצעות שילוב בין ידע תיאורטי למיומנויות מעשיות, הם.ן מאפשרים.ות להרחיב את התמיכה הנפשית בקהילה, ובאמצעות מענה נפשי נגיש ומותאם אישי – להשלים את הפער הקיים בין צרכים מיידיים וחיוניים במענה נפשי לבין טיפול נפשי ושיקום הניתנים על ידי מומחים.ות.

למי נותנים.ות PWP מענה?

מקבלי.ות השירות שיכולים.ות לקבל מענה מותאם לצרכיהם.ן מ־PWP's  הם.ן א.נשים המתמודדים.ות עם קשיים נפשיים נפוצים בעוצמה נמוכה עד מתונה, כגון: ערך עצמי נמוך, אובדן, אבל ושכול, הפעלה התנהגותית, חשיפה לאיום קיומי או חיים בצל איומים ביטחוניים ממושכים, חרדה ודאגה מתמשכת, מצב רוח ירוד, מתח נפשי (כולל סימפטומים פיזיים של חרדה), תמיכה במעברים ומשברי חיים.

מה עושה PWP?

תפקידם.ן של PWP's כולל מגוון משימות ייעודיות בתחום בריאות נפשית ושיקום, המאפשרות להעניק מענה מותאם וממוקד – פרטני וקבוצתי – לא.נשים המתמודדים.ות עם קשיים נפשיים, תוך שימוש בגישה המשלבת התערבות אפקטיבית בפולשנות מינימאלית. 

הם.ן פועלים.ות כחלק ממערך בריאות הנפש הציבורי, ומסייעים.ות בשיפור איכות חייהם.ן של מקבלי.ות השירות באמצעות הערכה, התערבויות ממוקדות ומעקב מתמשך בליווי תהליכי הערכה ומדידה.

הערכה ממיינת

PWP's מבצעים.ות הערכות ראשוניות למקבלי.ות השירות הפונים.ות לקבלת מענה נפשי, מזהים.ות את סוגי הבעיות ומגדירים.ות את הצרכים הייחודיים של הפונים.ות לשירות. במסגרת הדרכה, הניתנת על ידי מומחים.ות, מתקבלת החלטה על המענה המותאם למקבלי.ות השירות. 

בחלק מהמקרים, מקבלי.ות השירות יופנו להמשך מענה על ידי PWP's. במקרים אחרים יועברו להשלמת הקליטה באינטייק מלא על ידי מומחה.ית. במקרים שבהם המענה נשאר בידי PWP's, תיבנה יחד עם מקבלי.ות השירות תוכנית התערבות מותאמת אישית לשיפור הדרגתי של מצבם.ן הנפשי.
 

התערבויות ממוקדות בסוגיות ליבה

PWP's מלווים.ות את מקבלי.ות השירות בהתערבויות ממוקדות ומובנות, המבוססות על גישות פסיכולוגיות עדכניות כגון: CBT ,IPT, מיינדפולנס, חמלה עצמית והגישה המוטיבציונית. העבודה מתקיימת בפורמט פרטני או קבוצתי, תוך שימוש בטכניקות שונות המותאמות לצרכים האישיים של מקבלי.ות השירות.

בין הטכניקות המרכזיות:

  • עזרה עצמית מודרכת – הענקת כלים מעשיים המאפשרים לא.נשים ליישם שינויים חיוביים בעצמם, בליווי מקצועי.

  • הפעלה התנהגותית – עידוד להגברת פעילויות חיוביות בחיי היומיום, לשיפור מצב הרוח ולהפחתת רגשות שליליים.

  • חשיפה מדורגת – סיוע בהתמודדות עם דאגה ומתח באמצעות חשיפה הדרגתית למצבים מעוררי חשש, לצורך בניית ביטחון עצמי וכלים אפקטיביים.

  • ליווי במצבי משבר ומעברים בחיים – סיוע בהגדרת יעדים ריאליים, פיתוח אסטרטגיות להתמודדות ותמיכה במיומנויות עזרה עצמית.

  • מעקב אחר התקדמות – לאורך כל התהליך, מבצעים.ות PWP's מעקבים שוטפים באמצעות מדדי הערכה, מדידה ותוצאה סטנדרטיים, לצורך התאמת המענה במידת הצורך ושמירה על יציבות רגשית.

  • שמירה על אורח חיים בריא ומעורבות בקהילה – תמיכה בתזונה נכונה, היגיינת שינה, שגרת תנועה ומעורבות בפעילויות קהילתיות ותעסוקתיות כתשתית לחוסן נפשי.

באמצעות שילוב של ידע מקצועי, גישות טיפוליות עדכניות ומעקב רציף, PWP's תורמים.ות לשיפור הנגישות והאיכות של שירותי בריאות הנפש הציבוריים, ומסייעים.ות למטופלים.ות לשוב למסלול חיים בריא ומאוזן.

באמצעות שילוב של ידע מקצועי, גישות טיפוליות עדכניות ומעקב רציף, PWPs תורמים.ות לשיפור הנגישות והאיכות של שירותי בריאות הנפש הציבוריים, ומסייעים.ות למטופלים.ות לשוב למסלול חיים בריא ומאוזן.

bottom of page